Расход в городе: 6.7 л/100км, по трассе: 5.5 л/100км, средний: 0.0 л/100км
Комфорт
Ходовая
Внешний вид
Общая оценка
Всім привіт. Довго чекав на покупку нового автомобіля, фінанси... До Сандеро 11 років від'їздив на 99-ці, до того рік на Таврії. Бюджет завжди був невеликий, орієнтувався на купівлю у кредит. Китайців не хотів категорично, не лежить душа. Спочатку хотів Равон Р4 - типу Дженерал моторс, добра ціна. Але коли вони пропали на всіх ринках СНД, подумав що краще шукати авто більш поширене. Після довгих обзорів, відгуків зупинився на Рено сімецства Логан/Сандеро. Як бби там не було, протягом багатьох років вони надійно експлуатуються без особливих проблем.
Спочатку зупинився на Сандеро, але коли посидів в салоні Сандеро і Степвея, вибір був зроблений однозначний. Я не гонщик, їжджу спокійно і з дотриманям правил, тому після 99-ки літровий Степвей виглядав добрим варіантом. Проїхавши майже 7000 км не пожалів про свій вибір.
В порівнянні з 99-ою, яку я досі вважаю непоганою машиною і поважаю її, небо і земля. Маю можливість порівняти із Авео, Меган 2014, то Степвей нічим не гірше. Націлювався на бюджетний сегмент, тому соплі про твердий пластик (після Лади :) ) і ще на якусь там фігню проливати не стану.
Автомобіль комфортний навіть для 5 пасажирів. їде для моїх потреб чудово, не відчуваю нестачі потужності ніколи. Обкатка проходила на трасі Львів-Стрий, їздили на відпочинок в Одесу, в Закарпаття, їздили по Угорщині. На Одеській трасі 130-150 їхала без проблем, але восновному я їхав 110-120 - це взагалі ідеальний режим, запас потужності ще є, обороти 2500-2800 (на Ладі було вже поза 3000). В салоні досить комфортно, не дуже шумно, вперше почув, що діти виробляють в салоні, а то в Ладі з відкритими вікнами свою жінку біля себе погано чув, а діти взагалі мали кричати, щоб їх почули. Кондюк свою роботу виконує добре, в дальній дорозі більше 2 швидкості і не включаю - всім комфортно. Підвіска хороша, енергоємка, правда Львівська бруківка з її карявою установко ушатає будь-яку машину, і ями деякі ловив такі, що трохи відчувалост по корпусу, але то раз або два. Багажник при поїздці на море вмістив все: сумку велику, пляжну із пляжними прибамбасами, 2 палети види, два палети сочків для дітей, матрас (правда здутий :) ), волейбольний мяч, 10кг картоплі, штатна сумка з аварійними принадами. Автомобільний тен правда вже пішов у салон синові під ноги. Чудово їхали, без особливого напрягу. На дорогу в 840 км пішло 47л бензину.
В загалі я цим автомобілем задоволений. Я знав що беру, і отримав мабуть трохи більше, ніж розраховува. Це нормальний автомобіль, без особливих викрутасів, але він дає все необхідне, що в дорозв треба - везе з комфортом. Досить вмісткий салон, особливо після Ладаи, це відчули всі пасажири. Крісля зручні. У мене проблеми зі спиною, то коли їхали на море на Ладі, ми зупинялись, щоб трохи розімяти спину. Зараз - тільки для заправки і туалету. Мене все влаштовує, якщо дивитись на все тверезо, то вибір зробив добрий.
Плюсы автомобиля:Досить комфртний, не пропонує більше, ніж може дати, вмісткий салон, збалансована підвіска.
Минусы автомобиля:Із недоліків для себе можу визначити:
1. не вистачає регулювання паска безпеки по висоті. Він встановлений трошки вище, ніж було в Ладі і тому натирає трохи шию.
2. Задня дверка має досить гострий кут. Коли не сильно відкриваєш і вона пружинить назад можна доьряче отримати по голові. Я вже 2 рази отримав по щелепі.
3. На Львівській бруківці зявляється скрип у правій стойці. Схожа ситуація зявлялась на розбитій дорозі типі "пральна дошка". Буде ТО, подивимось.
Совет покупателю:Хороше авто за свою ціну, дешевше тільки деякі Китайці. ВАЗ дорожчий і не факт що кращий. Я від нього отримав все, що мені на сьогоднішній день треба, мене влаштовує все. Хто думає брати - беріть сміливо.
Через 7 мес. и 21 дней Олександр дописал: І знову доброго дня! Ось і проскочив 15000 км, пройшов перше ТО. І... все. Тобто все добре :). Автомобиль без проблем, без глюків. Їде добре, тихенько, передачі переключаються нормально. По Львівській бруківці звичайно щось там погримить трохи, але це не тільки в мене таке, так що... Підвіска справляється із своїм завданням, кліренс теж. Трошки жорсткіше ніж на Логані (їздив в таксі) але зовсім не критично. Нормальна комфортна їзда. В принципі думав що писати, а писати в принципі нема що - все добре, все працює. Якісь мєлочі - не знаю, вже можливо і не помічаю. Питання чи купив би її ще раз - так, купив би. Мене все власштовує і це добре. І вам всім добра і здоров'я.
Через 20 мес. и 24 дней Олександр дописал: Пробіг 26000, пройшов друге ТО. Все добре, проблем нема, все працює. Лючок бензобака теж відкривається, хоча багато вже читав про проблеми, тьфу-тьфу-тьфу нема. Машина радує, розхід по місту 7.4-7.6л, на трасі 5.5-5.6л. Цієї зими з снігами і заторами було 8.4л. Автомобілем задоволений, не шкодую що придбав, на той бюджет, який я собі можу дозволити - все підходить. Сім'я поміщяється без проблем, 5 чоловік нормально розміщаються, є місце і для ніг і над головою. Львівська бруківка звичайно жесть, ми її не дуже любимо, але якщо рівняти їз Ладою, то набагато тихше і, що важливо, комфортніше. Якось так...
Через 44 мес. и 18 дней Олександр дописал: На спідометрі 40 тис, пройшов 4-е ТО. Машині 4 роки. Час летить. Машина і надалі без проблем, все працює. Машиною задоволений, досі вважаю, що достойний представник свого класу. Про заміну не задумуюсь, і чогось більшого теж поки не хочеться. В мене була вдала покупка. розхід так і тримається 7.2-7.6, коли взимку на короткі відстані їздив та тривалий час в корках стояв (середня швидкість 11 км/год) виходило і 8,4. Щось радити немає вже сенсу, авто зняте з виробництва. Думаю нове покоління, яке в Україну так і не завезли теж гідне уваги і стане хорошою альтернативою. Я думаю це буде останній запис про це авто, сподіваюсь і надалі буде так себе вести і доставляти задоволення від користування. Всім добра і мирного неба!
Василь К, Авто лагідне і приємне . Є ці нюанси, треба ще трохи часу щоб звикнути. Вихід можна знайти в буль-якій ситуації, ці зауваження мають місце, але вони не критичні.
Gerich, Дизель не хочу в принципі, не можу пояснити - просто не хочу. Я не багато наїзжаю протягом року (не завжди виходить 10000 км) тому дизель мені не підходить.
Gerich, Так, але по факту 5. Просто в салоні дивився, та і багато хто купив пишуть про 5 ступінчату. Десь воно в проекті є, що має бути 6, але ще не втілено. До речі Аналогічні Дачії за кордоном теж мають 5-ступінчату.
Як на місці водія? Не замало місця по ширині? Може якось не коректно пишу, але сівши після ланоса в логан (приміряти по собі авто), якось трохи ліва нога впирається в ручку і взагалі здається вузькувато... Дякую.
Gerich, Ви знаєте, в салоні спочатку сіли в Степвей. Ну після Лади звичайно сподобалось все. Місця що спереду, що с заду вдосталь (мій ріст 174см). Але я ще думав про просту Сандеро, якої на той момент не було. Нам запропонували сісти в Логан. Після 2 хвилин я категорично відмовився від Логана і Сандеро, купив Степвей. Для мене місця вистачае, підрегулював собі, щоб було все зручно. Ногам нічого не мішає, дуже подобається місце для лівої стопи, в далекій дорозі просто спасіння. Мені дуже зручно.
Ябадабаду, Так, салони ідентичні і все однаково. Різниця в посадці - може і мелоч, але Сандеро Степвей вищий і оглядовість набагато краща, посадка зручніша. Дуже відчув, колі із Степвея сів в Логан. В той момент я зробив свій кінцевий вибір.
Уважний, Ні, не звізданув. Так іє. І з Метро постійно після закупів все вміщається: 2 повні сині метровськи сумки (хто знає), пакет метровський, 2 палета мінералки, ящик молока, і окремо там капуста, фрукти, пару пляшок олії. Все нормально розміщується.
Sanyi, Я б не був проти, якщо багажник був трохи більше, але я думав, що він буде трохи менше. В принципі він досить зручний і вмісткий. Принаймні про додатковий бокс на дах не задумуюсь, не маю такої потреби.
Gigabyte7, Ну, в магазине продают как палет. Да, можна назвать и упаковка - это 6-9 бутылок по 1,5 л, в зависимости от бренда . Всё-таки это легковушка а не грузовик. Игра слов... Но приписывать возможности никто не будет
І знову доброго дня! Ось і проскочив 15000 км, пройшов перше ТО. І... все. Тобто все добре . Автомобиль без проблем, без глюків. Їде добре, тихенько, передачі переключаються нормально. По Львівській бруківці звичайно щось там погримить трохи, але це не тільки в мене таке, так що... Підвіска справляється із своїм завданням, кліренс теж. Трошки жорсткіше ніж на Логані (їздив в таксі) але зовсім не критично. Нормальна комфортна їзда. В принципі думав що писати, а писати в принципі нема що - все добре, все працює. Якісь мєлочі - не знаю, вже можливо і не помічаю. Питання чи купив би її ще раз - так, купив би. Мене все власштовує і це добре. І вам всім добра і здоров'я.
Gerich, Добрий день! В мене теж трохи був червячок стосовно двигуна. Але проблем з ним тьфу-тьфу ніяких. Зараз пробіг 24 тис, на сервісі був лише на ТО. Машину тягне нормально, розхід зараз 6,9-7 л по місту, на трасі 5,5, якщо їхати в Київ чи Одесу. Їхав черех Карпати на Закарпаття - 4,8л. По трасі тримаю 110-120, політ нормальний, більше не хочу їхати. Обгони до 150 розганяв, все норм. Машина не важка, тому двигун для неї цілком нормальний. У мене претензій ніяких не виникає ні літом, ні зимою. В Карпатах на невеликі пагорби під уклоном нормально забирався. Не знаю що такого можна сказати. У мене все нормально. Бензин 95 або ОККО або ВОГ. Якщо є бажання придбати, беріть сміло. Я купив би і вдруге.
Привет! не выдержал и даже зарегестрировался ради нескольких вопросов...
у меня создается такое ощущение что вообще никого не беспокоит один из самых главных вопросов по двигателю 0.9 (да и будущему 1.0 наверное тоже) - его ресурс! Производитель заявляет ресурс в 150 тыс. км. (по крайней мере так написано на отобе) и соответсвенно мне лично не понятно:
а) что будет когда двигателю кирдык? он ведь не обслуживаемый. Вынимаем двигатель ставим новый?
б) ок, у вас небольшой пробег, допустим 10к в год. Вы планируете 5 год покататься, максимум 6, и... и что? продавать ведь надо? а человек который будет покупать он ведь будет знать что ресурс двигателя 150к, и получается что на нем "пищевая цепочка" прирвется ))
Вопрос к владельцу, мучали такие мысли? меня вот очень мучают
dt256, Когда мотор отбегает свой ресурс вместо капремонта проводится его замена. Это так написано. Когда буду менять или продавать - вопросом этим сегодня не задаюсь. Каждую проблему надо решать по мере её поступления. Не известно, что будет завтра. Почему-то при рассмотрении Сандеро с таким двигателем многие задаются таким вопросом, при этом Клио с этим же мотором бегают, и нормально.
Sanyi, спасибо за ответ. Вы говорите что это так написано, а где именно написано? И есть инфа о цене замены? и еще вроде 0.9 снят с производства, будет ли замена в таком случае? Я понимаю что вы можете не знать ответы на эти вопросы ) но если вдруг будете в сервисе, и так между делом можно было бы узнать )
dt256, Честно не помню где это написано, но прочитал перед решением о покупке. На счёт снятия с производства - новыэ автомобили же выпускаются с этим двигателем, и этот двигатель заложен в комплектации новых Дачий и в 2025 году. Может будет аппгрейд и т.д., но тенденция европейского рынка показывает на переход на более малообъёмные двигатели, гибриды и вообще электромобили. Когда перескочу хотя бы половину ресурса, начну прощупывать почву активнее. А пока езжу...
Пробіг 26000, пройшов друге ТО. Все добре, проблем нема, все працює. Лючок бензобака теж відкривається, хоча багато вже читав про проблеми, тьфу-тьфу-тьфу нема. Машина радує, розхід по місту 7,4-7,6л, на трасі 5,5-5,6л. Цієї зими з снігами і заторами було 8,4л. Автомобілем задоволений, не шкодую що придбав, на той бюджет, який я собі можу дозволити - все підходить. Сім'я поміщяється без проблем, 5 чоловік нормально розміщаються, є місце і для ніг і над головою. Львівська бруківка звичайно жесть, ми її не дуже любимо, але якщо рівняти їз Ладою, то набагато тихше і, що важливо, комфортніше. Якось так
Доброго дня. Багажника вистачає для сімейних поїздок (скажімо до моря)? Чи може якийсь мультибокс на дах встановлюється? Як на мене, то 320 літрів малувато для сім'ї з малою дитиною (це я зараз на себе приміряю). Чи робили якусь обробку автівки перед експлуатацією ( обклеювання плівкою, антикрозійна обробка, установка допобладнання...)? Мабуть, трохи втомив, але чи є на кузові сколи і як вони се
Вибачаюсь, випадково натиснув)))) Як себе ведуть сколи? Ржавіють? Буду вдячний за відповідь. Просто на даний момент у пошуку автівки, але бюджет обмежений. Б/у варіанти не розглядаю (набридло ремонтувати попередні автівки). Можливо, хтось дасть гарну пораду з приводу вибору! Буду дуже вдячний.
HeRun, Добрий день! Давно не заглядав. Може вже не актуально, всеж відповім на Ваше питання. В більшості випадків багажника вистачає. Поїздки на море - багажник під зав'язку, завжди жартую "до готелю не відкривати". В принципі в своєму відгуку писав, що я там вожу на море. Цього року зняв з петель полку і просто поклав зверху на багаж. Трохи перекривало заднє скло, але не критично. Звичайно трохи більший багажник не завадив би, але якщо трохи подумати, можна все розмістити. Якщо у Вас мала дитина і треба їхати з коляскою, тоя тут навіть не знаю, можливо варто подумати про бокс. Скоріш за все верняк треба бокс. В салоні місця вистачає, у мене двоє дітей, в дальній дорозі норм. Сколів нема, машина вже три літа і на море, в Закарпаття, Крпати, дача, їздили в Угорщину. Солів немає, ржавчини теж. Нічого додатково не робив, обробка дна іде з заводу, металевий захист теж. Тільки періодично мию і воскую. Я машиною задоволений, мої вимоги скромні, мене все влаштовує на сьогоднішній день. Крім ТО нічого з нею не робив, тому не знаю що скільки коштує по запчастинам. Мені ще подобаються невеликі габарити, легко паркуватись, досить маневрена в місті. Можливо до Логан МЦВ або Логан МЦВ Степвей приглянутись, там все-таки багажник більший. Мені просто він не дуже с заду та й такий багажник не потрібний, тому і не дивився на нього. Якось так... Пробіг зараз 32000.
Дуже вдячний за відповідь. Як би була можливість, то обрали б знову турбо бензин чи дизель? Можливо, зараз розглядаєте інший варіант під заміну? Як багато місця "з'їдає" авто крісло (якщо користуєтесь)? Розглядаю хетчбек, бо як правило 90% проводжу у місті, де великий багажник не потрібен + паркуватись простіше. Але необхідно добре підготуватись до тих 10% поїздок на відпочинок))))) Палива споживає у Вас + - 7.5 літрів, правильно? Ще раз дякую
HeRun, Так, знову взяв би бензин. Я не люблю дизель, не знаю чому. А той факт, що Європа по троху відмовляється від дизеля остаточно відбило охоту від нього. Ну то таке... Автокрісло з'їдало 1 пасажирське місце під сином, але вже в серпні я ним не користуюсь, син вже виріс з нього. В місті авто по розмірах чудове, маневрене, паркуватись добре. Чесно, зараз ще немає бажання його міняти, але дивлячись в майбутнє, щось більшого і не хочеться. Паливо споживає по місту десь так, 7,5 л. Зараз три дні їздив в заторах, середня шидкість 11,2 то позхід 8,3 л. Але за довший період виходить 7,4-7,6. Мені його на великі відстані теж вистачає, враховуючи скільки всього ми з собою беремо. Але якщо у Вас мала дитина, і треба везти коляску (хоча я з 2-х років вже не брав її нікуди), то можете придбати бокс на дах.
Машині майже 3 роки. Пробіг трохи більше 35 тис. Проведено третє ТО. Із несправностей - ручка перемикання поворотника, конкретнопоганий контакт при включенні фар. Неприємно звичайно. При ТО замінили по гарантії без всяких питань. Все. Більше нічого. Не вважаю, що це критично. А, ще лампочка в лівій фарі перегоріла. Противники Рено мотайте одразу на вус! Автомобіль нормальний, досить комфортний. Нема ні дня, щоб я пожалкував про його придбання. Звичайно, в кого є більше грошей може озволити собі більш високласні авто і з ними змагатись не зовсім коректно. Але даний автомобіль я вважаю достойним, розумію її цінову категорію. За весь час я не отримав меньше, ніж розраховував. Тепер лишилось, щоб закінчилась війна і знову спокійно намотувати кілометри на просторах рідної України. лава Україні, миру всім нам!